Tabăra „Nor de Vară” - ediția a III-a

Activități August 28, 2018

Și în acest an, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Todirești, județul Iași s-a desfășurat cea de-a treia ediție a taberei de zi intitulată „Nor de Vară”. Preotul paroh Ciprian Mînicaru împreună cu un grup entuziast de tineri voluntari, fii ai satului au desfășurat timp de șase zile (6-11 august 2018) diverse activități cu copii și tineri având vârste cuprinse între 7-18 ani în număr de aproximativ 170.

Programul a fost bine stabilit, fiecare zi începând cu rugăciunile de dimineață, continuând cu înviorarea, pentru ca mai apoi participanții, organizați pe grupe de vârstă să participe la ateliere de lucru și diverse activități: atelierul de comunicare, limbi străine, teatru, jocuri sportive, activități de reciclare, lecții de înot, cultură africană și nenumărate jocuri. Prin încheierea unor parteneriate s-au alăturat taberei de anul acesta cadre didactice ale Colegiilor „Mihail Sadoveanu” și „Miron Costin” din Pașcani, trupa de teatru „Milo” și reprezentanți ai programului sportiv „Mișcarea înseamnă viață”.

În ultima zi a taberei a avut loc o „vânătoare de comori”, copiii primind daruri constând în reviste de cultură generală și dulciuri. Activitatea s-a încheiat cu nelipsitul foc de tabără la care au participat copiii însoțiți de părinți și autorități locale. Această tabără le-a oferit copiilor amintiri frumoase, cu experiențe extraordinare și noi prieteni.

Aducem mulțumiri lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru că am reușit pentru o săptămână să-i determinăm pe copii și pe tineri să-și utilizeze timpul prețios în mod constructiv. (Pr. Ciprian Mînicaru)

Citește alte articole despre: tabără, nor de vară, Todirești, biserica