Tabăra „Nordevară” din comuna Todirești - Iași

Evenimente August 26, 2019

Tabăra „Nordevară” din comuna Todirești, județul Iași, s-a aflat la a IV-a ediție și s-a desfășurat în perioada 21 - 23 august 2019, adunând peste 120 de copii și tineri, fiind alături de participanți 18 voluntari animatori.

Parohiile „Adormirea Maicii Domnului” - Todirești I și „Nașterea Maicii Domnului” - Todirești II, împreună cu Asociația JoyCamps Romania, au fost organizatorii implicați și activi, care au adus zâmbete pe fețele copiilor din sat. Atelierele de muzică, dans, prim ajutor, tir cu arcul, „Întreabă preotul”, au fost nelipsite, iar noutatea taberei a fost atelierul de cusături pe etamină, care i-a cucerit pe cei mici. Cei doi preoți, părintele Ciprian Mînicaru și părintele Ovidiu Zapan, au primit întrebări dintre cele mai diverse și îndrăznețe la atelier: „Ce a fost înainte de Dumnezeu?” „De ce nu au voie femeile în Sfântul Altar?” „Care sunt părțile Sfintei Liturghii?”, ș.a. Drumeția și jocurile de grup au scos la iveală spiritul competitiv și dorința de implicare a tinerilor todireșteni.

Sfânta Liturghie din ultima zi a taberei ne-a unit sufletele în rugăciune și ne-a oferit cea mai mare bucurie: comuniunea cu Dumnezeu. În continuare, vânătoarea de comori a avut scopul de a pune participanții la încercare și de a le testa creativitatea. La finalul competiției, piñata a fost un pui de papagal, care a fost desfăcută de copiii nerăbdători. Focul de tabără s-a ținut pe fundal de muzică, râsete și promisiuni că ne vom revedea și anul viitor. Umplem țara de zâmbete și vă invităm la bucurie! (Ioana Lipan, Asociația JoyCamps Romania)